Składniki

Składniki

  • 200 g marchewki
  • 100 g migdałów
  • 3/4 l mleczka sojowego
  • 3/4 l wody
  • 1 łyżka warzywnej przyprawy bulionowej
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania

Opis wykonania

1. Migdały obieramy ze skórki
2. Marchewkę czyścimy i dusimy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem mleczka sojowego
3. Dodajemy migdały
4. Doprawiamy całość przyprawą bulionową, gałką muszkatołową oraz solą
5. Miksujemy zupę

Smacznego!

 

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 20 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 4

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.