MojeAlergie.pl - serwis dla alergików

Moje Alergie - serwis dla alergików

Menu

Muffinki gruszkowe


Składniki

  • 1 kubek musu z 3 średniej wielkości gruszek
  • 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu wanilii
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1/3 kubka oleju
  • 1 kubek mąki pszennej
  • ½ kubka mąki owsianej
  • 2 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 1 łyżeczka imbiru w proszku
  • ½ kubka suszonej żurawiny

Opis wykonania

Przepis w diecie bez jaj, mleka krowiego, soi, kakao

Ads code goes here

Gruszki obrać, oczyścić z gniazd, zmiksować (można zetrzeć na tarce)
Dodać ekstrakt wanilii, syrop klonowy i olej, wymieszać
Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier, imbir i wymieszać
Wlać mokre składniki do suchych wymieszać do połączenia się składników, dosypując żurawinę
Nagrzać piekarnik do 180C
Wyłożyć 24 zagłębienia w formie do muffinek papierowymi papilotkami
Wypełnić papilotki ciastem /jak na zdjęciu/
Piec przez 25 minut do czasu gdy będą rumiane
Przełożyć muffinki do wystygnięcia, najlepiej na drewnianą kratkę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nie przegap!

Emolienty – czego o nich nie wiecie?

Zamknij