Składniki
  • 4 jajka
  • 3 łyżki „mleka”
  • 1/8 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka oleju roślinnego
Sposób przygotowania

1. Dokładnie rozgrzewamy patelnię i wlewamy tłuszcz roślinny.
2. Roztrzepujemy jajka dodajemy „mleko” oraz pieprz i mieszamy. Wlewamy na patelnię, zmniejszamy ogień i powoli smażymy.
3. W momencie kiedy jajka zaczynają się ścinać, omlet lekko unosimy tak by nie dosmażony płyn dostał się pod spód. Gdy góra jest jeszcze wilgotna i ma kremową konsystencje, a reszta omleta ścieła się,składamy go na pół i natychmiast podajemy.

Dodatkowe informacje

Czas przyrządzenia: 10 min.

Poziom trudności: łatwy

Liczba porcji: 2

Wszystkie przepisy zostały nadesłane przez naszych czytelników, za ich treść nie ponosimy odpowiedzialności.