Składniki

  • 500 g cieciorki
  • 4 obrane ziemniaki
  • 4 marchewki
  • 2 duże cebule
  • 2 średnie cukinie
  • garść fasolki szparagowej
  • jabłko pokrojone na kawałki
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyzka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyzka kurkumy
  • pieprz
  • kolendra mielona
  • kmin rzymski
  • kardamon
  • bulion warzywny

Opis wykonania

cieciorkę namoczyć na noc, następnego dnia ugotować do miękkości
osobno ugotować ziemniaki drobno pokrojone z marchewką, cebulami i pozostałymi warzywami oraz czosnkiem, koncentratem i przyprawami dusić
zalać bulionem warzywnym i dusić aż niemal cały odparuje, dodać na koniec cieciorkę
kuskus przygotować wg zaleceń na opakowaniu
warto przetestować przyprawy wcześniej – czy któraś nie okaże się szkodliwa (alergia krzyżowa)

przepis dla osób na diecie bezmlecznej