Składniki

  • 1 mała cukinia
  • 2-3 średnie pomidory
  • 5-8 moreli
  • 2 łyżki oleju lub oliwy do posmarowania foli
  • starty żółty ser do posypania
  • suszony tymianek i majeranek
  • sól do smaku

Opis wykonania

1. Obraną cukinię kroimy wzdłuż na połowę i łyżeczką wydrążamy gniazdka nasienne. W ich miejsce wkładamy drobno pokrojone pomidory i morele, które posypujemy tymiankiem i majerankiem oraz solimy.

2. Połówki cukinii łączymy w całość i szczelnie zawijamy w aluminiową folię. Kładziemy na gorącym ruszcie grilla i pieczemy 30-40 minut przewracając.

3. Odwijamy cukinię z foli, dzielimy na porcje. Przed podaniem posypujemy żółtym serem. Podobnie można przygotować faszerowane ogórki czy bakłażany.

Smacznego!!!